Trunek przez 5 lat leżakował w beczkach z kanadyjskiego dębu, które przydały whisky łagodności, wyjątkowego aromatu oraz akordów roślinnych i zielnych. Sam Barton wytwarzany jest z żyta, kukurydzy i słodu jęczmiennego. Selekcją zbóż zajmują się wykwalifikowani Master Blenderzy. Kanadyjska whisky mieszana, zabutelkowana jest z mocą 40% alkoholu. Bursztynowy trunek sprawdzi się podczas przygotowywania drinków, takich jak np. Canadian Spirit lub solo – podany na kościach lodu, w szklance typu collins.

Kanadyjski design

Wzrok przykuwa kanadyjski symbol umieszczony na etykiecie butelki – dostojny łoś z okazałym porożem. Sam design jest niezwykle tradycyjny, prosty i przejrzysty. Na etykiecie widać wyraźną dominację ciepłych barw – beżu i bordo. Jest to pozycja w przystępnej cenie, która urzeka delikatnością i subtelną finezją. Alkohol dosłownie dla każdego, na różne okazje.

Fuzja kwiatów, wanilii i drzewnych nut

Kanadyjska whisky Sam Barton to esencja owocowych i kwiecistych smaków i aromatów. Nie mogło zabraknąć również wanilii i elementów drzewnych. Daleka Kanada zapewnia smakoszom swoich trunków niezapomnianych i zaskakujących wrażeń sensorycznych.


Barwa: ciepły, złocisty;

Aromat: gruszki i jabłka, nuty waniliowe, kwiaty, siano i zielenina, elementy dębu i drewna;

Smak: karmelowy początek, waniliowe elementy, chleb razowy, przyprawy;

Finisz: dąb i pieprz, wanilia, niedługi.

Sprawdź na: https://kukunawa.pl/i_SAM-BARTON-40–0-7L,1614