Mieszanka single maltów pochodzących z różnych destylarni w Szkocji. Destylaty po obróbce zacieru, trafiają do kadzi, gdzie następnie fermentują przy użyciu drożdży. Etap ten trwa maksymalnie trzy dni. Później dochodzi do podwójnej destylacji w alembikach. Dram zabutelkowany z mocą 40% alkoholu.

W klimacie retro

Formuła zamknięta w wysoką, smukłą butelkę, z długą szyjką. Na transparentnym szkle wyróżnia się etykieta w stylu retro. Czerwono-beżowe barwy nadają jej charakteru oraz przyciągają spojrzenia. Pozycja idealna na każdą okazję. Sprawdzi się podczas degustacji na czysto, z dodatkiem  lodu czy w ulubionym koktajlu alkoholowym.

Delikatny i słodki Kinsey

Na smak trunku wpływa każdy aspekt procesu jego wytwarzania. Po zabutelkowaniu jednak walory aromatyczne i smakowe alkoholu nie ulegają zmianie. Możemy być więc pewni, że szkło raz zaplombowane i nieotwierane przez kolejne 30 czy 40 lat kryje w sobie pełną paletę wrażeń.

Barwa: jasno złota, piwna.

Aromat: delikatny, nieinwazyjny, lekko słodki.

Smak: dość słodki, zbożowy, delikatny.

Finisz: krótki, wyczuwalne miodowe nuty.

Sprawdź na: https://kukunawa.pl/i_KINSEY-40–0-7L,3745