Klasyczna whisky mieszana z Japonii. Słowo „kakubin” oznacza „kwadratową butelkę” i stanowi nawiązanie do formy szkła, w której sprzedawany jest trunek. Dram zabutelkowany z mocą 40% alkoholu. Na podniebieniu miód, cytrusy, cynamon oraz jęczmień i zboża. Wypust jest mieszanką destylatów z gorzelni Yamazaki oraz Hakushu, które dojrzewają w beczkach po amerykańskim bourbonie.

Niczym plaster miodu

Trunek zamknięty w lekko pękatą butelkę, z profilowaną taflą, która przypomina plaster miodu. Szyjka wieńcząca butelkę jest krótka i zakończona żółtym korkiem. Etykietę zdobiącą butelkę wykonano retro czcionką. Na opakowaniu nie zabrało również emblematu marki, czyli dwóch stojących lwów. Pozycja kierowana zarówno do amatora, jak i smakosza whisky. Produkt doskonale sprawdzi się jako baza do drinków.

Słodka uczta

Maturacja w beczkach po bourbonie wpływa na zawartość waniliowych i miodowych nut w japońskiej mieszance. W finiszu można spodziewać się akordów jęczmienia, a w smaku elementów cynamonu i pieprzu.

Barwa: płynne złoto.

Aromat: płatki zbożowe, miód, pikanteria, wanilia.

Smak: cytrusy, wanilia, nuty kokosa, pieprz i cynamon.

Finisz: akordy jęczmienia i miodu.

Sprawdź na: https://kukunawa.pl/i_KAKU-SUNTORI-40–0-7L,8579