Trunek dojrzewał w beczkach po 15-letniej sherry Pedro Ximenez. Na podniebieniu nuty syropu pomarańczowego, wiśni i przypraw. Whisky najlepiej degustować w szklance z grubym dnem, bez zbędnych dodatków – na czysto. Pozycja dedykowana miłośnikom szkockich wypustów, która przypadnie do gustu zarówno amatorom, jak i doświadczonym koneserom.

Profilowane szkło

Dram zamknięty w butelkę z przezroczystego szkła, o profilowanej formie. Na froncie wytłoczona nazwa destylarni. Butelka został ozdobiona dwoma etykietami – większą, w kolorze czarnym i mniejsza, srebrną. Całość dostępna jest w szarej tubie, na której widoczne jest wybrzeże wyspy i szalejące fale.

Maślane smaki, owocowe akcenty i dębowe nuty

Jura The Sound to whisky o niezwykle ciepłych i przyjemnych walorach sensorycznych. Przygotujmy się na zgrabne połączenia miodu, owoców i przypraw.

Barwa: bursztynowe złoto.

Aromat: karmel, dąb, słód i miód.

Smak: syrop pomarańczowy, płatki róży, wiśnie, przyprawy.

Finisz: czekoladowy, chleb z masłem.

Sprawdź na: https://kukunawa.pl/i_JURA-THE-SOUND-42-5–1L,12833