Jura The Paps czerpie swoją nazwę od słynnych, stożkowatych gór wznoszących się nad południową częścią szkockiej wyspy. Dram dojrzewał w beczkach po 40-letniej sherry Pedro Ximenez. Produkt zdobył uznanie wśród krytyków i konsumentów oraz wyróżnienia na wielu branżowych konkursach. Złotą whisky można degustować na wiele sposobów, ale rekomendowana jest konsumpcja na czysto, bez dodatków.

Z górami w tle

Wypust zamknięty w butelkę z przezroczystego szkła, o profilowanej formie. Na froncie prostokątna etykieta, z biało-miedzianymi napisami. Na butelce nie zabrało również podpisu Master Distillera. Całość sprzedawana jest w prostokątnym pudełku, które jest zdecydowanie bardziej ozdobione niż sama butelka. Na kartonie znalazł się widok na osłonięte chmurami szczyty stożkowych gór u wybrzeży Szkocji. 

Jabłka, pigwa, czekolada i orzechy

19-letni single malt Jura The Paps to mieszanka przyjemnych akcentów orzechów, czekolady i owoców pod postacią dżemu i marmolady.

Barwa: głęboki bursztyn.

Aromat: pigwa, przypalany dąb, soczysta śliwka, orzechy.

Smak: zielone jabłko, ciasto karmelowe, czekolada.

Finisz: nuty soli morskiej, żytnia przyprawa, gorzka czekolada.

Sprawdź na: https://kukunawa.pl/i_JURA-19Y-THE-PAPS-45-6–0-7L-GB,12858