Trunek będący mieszanką 25% whisky single malt i 85% whisky single grain. Dram dojrzewał przez 4 lata w beczkach po bourbonie, a następnie leżakował przez minimum rok w specjalnych beczkach z amerykańskiego, białego dębu. Nazwa „double wood” nawiązuje do podwójnego dojrzewania destylatów. Ekspresja zabutelkowana z mocą 43% alkoholu.

Minimalistyczny design

Whiskey zamknięta w obłą, pękatą butelkę o niedługiej szyjce. Na froncie granatowa etykieta i emblemat marki – kłosy zboża umieszczone w kwadracie i kole. Całość prezentuje się minimalistycznie i elegancko. Pozycja dla miłośników wypustów irlandzkiej gorzelni oraz doświadczonych smakoszy i nowicjuszy. 

Owoce, wanilia i czekolada, czyli zestaw idealny

Zastosowanie „podwójnego drewna” (double wood), czyli dwóch rodzajów dębowych beczek podczas etapu maturacji sprawia, że irlandzka whiskey emanuje finezyjną, waniliową kremowością, dosmaczona dodatkami owocowymi i czekoladowymi.

Barwa: złoty brąz.

Aromat: słodki-kremowy z nutą skórki cytryny, kremu waniliowego i tytoniu.

Smak: mocno kremowe nuty wanilii, morela, brzoskwinia, cynamon i dąb.

Finisz: świeże owoce w miodzie, świeży melon i mleczna czekolada.

Sprawdź na: https://kukunawa.pl/i_HINCH-5YO-DOUBLE-WOOD-43–0-7L,12226