Whisky dojrzewała w połączeniu beczek z amerykańskiego dębu i beczek po bourbonie przez 14 lat. Dram zabutelkowany z mocą 42,3% alkoholu. Na podniebieniu sporo wanilii, biszkopt, pieczone jabłka oraz cynamon. Tą lekką i słodką ekspresję najlepiej degustuje się bez dodatków, w szklance z grubym dnem. Dobrym sposobem na smakowanie trunku, jest dodanie do niego kropli lub dwóch wody, które rozwiną wachlarz smaków i aromatów, ukrytych w alkoholu.

Wilk

Single malt zamknięty w lekko pękatą butelkę, z bezbarwnego szkła. W tafli wytłoczono zdobienia. Uwagę przykuwa etykieta – w czarnym kolorze, z niebieskimi akcentami. Butelka sprzedawana jest w pudełku, na którym umieszczono wilka wyjącego do księżyca. Pozycja dedykowana wszystkim miłośnikom szkockich trunków – doświadczonym degustatorom, kolekcjonerom, początkującym amatorom.

Pieczone jabłka w cynamonie i wanilia

Highland Park Loyality od The Wolf obfituje w słodkie akcenty kremowej wanilii i biszkopta, perfekcyjnie połączone z pieczonymi jabłkami i cynamonem.

Barwa: soczysty bursztyn.

Aromat: biszkopt w miodzie, pudding waniliowy i słód jęczmienny.

Smak: cynamon i gałka muszkatołowa, jeszcze więcej wanilii i pieczone jabłka.

Finisz: słodki, mocno dębowy i waniliowy.

Sprawdź na: https://kukunawa.pl/i_HIGHLAND-PARK-LOYALITY-OF-THE-WOLF-14Y-42-3–1L-GB,12010