Dram został wydestylowany w 1999 roku i dojrzewał w 481 beczkach i beczkach po bourbonie po pierwszym napełnieniu. Wypust zabutelkowany w 2017 roku, z mocą 47,2% alkoholu. Na podniebieniu dużo wanilii, drzewo cedrowe i egzotyczne owoce. Opakowanie trunku powstało we współpracy z producentem muzycznym i gitarzystą Saulem Daviesem. Tą lekko dymną whisky, najlepiej jest smakować bez dodatków.

Opakowanie jak głośniki

Pudełko, w którym sprzedawana jest butelka zaprojektował gitarzysta co zostało doskonale wyeksponowane – opakowanie wizualnie przypomina głośniki. Butelka ma typowy dla marki design – szkło jest czarne i ma specyficzny kształt. Całość wygląda surowo, elegancko i tajemniczo. Pozycja skierowana do doświadczonych smakoszy whisky słodowej. Dobry wybór dla entuzjastów dymnych, torfowych wypustów. 

Cedrowe drzewo, toffi i espresso na finiszu

Highland Park Full Volume zachwyci bogatą paletą egzotycznych owoców, falami drzewa cedrowego, kremową wanilią i dymnym toffi.

Barwa: bursztyn.

Aromat: wanilia, drzewo cedrowe i owoce egzotyczne.

Smak: kremowy ze skórą cytrusową, wanilią, mango i dymnym toffi.

Finisz: rum, espresso i zwęglony dąb.

Sprawdź na: https://kukunawa.pl/i_HIGHLAND-PARK-FULL-VOLUME-47-2–0-7L,12085