HIGHLAND PARK FULL VOLUME 47,2% 0,7L
Dram został wydestylowany w 1999 roku i dojrzewał w 481 beczkach i beczkach po bourbonie po pierwszym napełnieniu. Wypust zabutelkowany w 2017 roku, z mocą 47,2% alkoholu. Na podniebieniu dużo wanilii, drzewo cedrowe i egzotyczne owoce. Opakowanie trunku powstało we współpracy z producentem muzycznym i gitarzystą Saulem Daviesem. Tą lekko dymną whisky, najlepiej jest smakować bez dodatków.
Opakowanie jak głośniki
Pudełko, w którym sprzedawana jest butelka zaprojektował gitarzysta co zostało doskonale wyeksponowane – opakowanie wizualnie przypomina głośniki. Butelka ma typowy dla marki design – szkło jest czarne i ma specyficzny kształt. Całość wygląda surowo, elegancko i tajemniczo. Pozycja skierowana do doświadczonych smakoszy whisky słodowej. Dobry wybór dla entuzjastów dymnych, torfowych wypustów.
Cedrowe drzewo, toffi i espresso na finiszu
Highland Park Full Volume zachwyci bogatą paletą egzotycznych owoców, falami drzewa cedrowego, kremową wanilią i dymnym toffi.
Barwa: bursztyn.
Aromat: wanilia, drzewo cedrowe i owoce egzotyczne.
Smak: kremowy ze skórą cytrusową, wanilią, mango i dymnym toffi.
Finisz: rum, espresso i zwęglony dąb.
Sprawdź na: https://kukunawa.pl/i_HIGHLAND-PARK-FULL-VOLUME-47-2–0-7L,12085