Pozycja prosto z destylarni w Utah. Dram łączy w sobie amerykański bourbon, whiskey żytnią oraz whisky ze Szkocji. Wypust zabutelkowany z mocą 46% alkoholu. Na podniebieniu akcenty solonego karmelu, pieprzu, tytoniu, dymu oraz drzewa sandałowego. Trunkiem można się delektować na wiele sposobów – bez dodatków, z dwoma kroplami wody lub na kościach lodu.

Z kowbojem

Uwagę przykuwa umieszczona na butelce etykieta, prezentująca postać kowboja siedzącego przy ognisku pod gwieździstym niebem – jest to nawiązanie do palety aromatyczno-smakowej trunku, w której dominuje dym. Sama butelka ma smukły kształt – jest wysoka i wykonana z bezbarwnego szkła. Długą szyjkę wieńczy drewniany korek. Whiskey dla wielbicieli niecodziennych rozwiązań oraz surowych klimatów.

Nie tylko dym z ogniska

Oprócz dymnych smaków i akcentów tytoniu, w High West Campfire znajdziecie również przyjemne nuty słonego karmelu i soczystej skórki pomarańczowej.

Barwa: ciemny bursztyn.

Aromat: karmel, jaśmin, drzewo sandałowe.

Smak: tytoń i chleb, gałka muszkatołowa, pomarańcze i toffi.

Finisz: niezwykle długi, nuty wanilii, karmelu i popiołu z ogniska.

Sprawdź na: https://kukunawa.pl/i_HIGH-WEST-CAMPFIRE-46–0-7L,14180