Wypust z destylarni Hakashu, leżącej u podnóża góry Kaikomagatake w Japonii. Single malt nie posiada oznaczenia wieku i został zabutelkowany z mocą 43% alkoholu. Do stworzenia destylatu użyto zarówno lekko torfowego, jak i mocno torfowego słodu. Pozycja zadebiutowała w 2014 roku i cieszy się ogromną popularnością. Wyrafinowanego single malta najlepiej degustować bez dodatków – na czysto, lub w towarzystwie kilku kropel wody źródlanej.

Prostota i minimalizm

Whisky zamknięta w lekko pękatą butelkę, z ciemnozielonego szkła. Na białej etykiecie, uwagę przykuwają japońskie napisy. Całość wygląda elegancko i szykownie. Butelka sprzedawana jest w biało-marmurkowym pudełku. Dram dedykowany miłośnikom whisky słodowej oraz entuzjastom dymu i torfowego charakteru. Genialny pomysł na prezent i obowiązkowe dopełnienie domowej kolekcji.

Złota szata, a pod nią ziołowe fale

Fantastycznie surowa i wyrafinowana whisky dla wielbicieli nieoczywistych połączeń. Znajdziemy tutaj mieszankę ziołowych akcentów z nutami ogórka i melona.

Barwa: jasne złoto.

Aromat: ziołowy, mięta pieprzowa, sosna, trawa, ogórek i melon.

Smak: miętowy, skórka cytrusów.

Finisz: długi, smugi dymu.

Sprawdź na: https://kukunawa.pl/i_HAKUSHU-DISTILLERS-RESERVE-43-0–0-7L,4198