Single malt dojrzewał w trzech różnych rodzajach beczek: z amerykańskiego dębu po sherry, z dębu europejskiego po sherry i w beczkach po bourbonie. Trunek zabutelkowano z mocą 43% alkoholu. Ekspresja zachwyca nutami wanilii, cynamonu i pomarańczy. W 2016 roku zmianie uległa etykieta zdobiąca butelkę. Pozycja idealna do degustacji na czysto, na kościach lodu, z dodatkiem wody lub w koktajlu alkoholowym.

Nowocześnie

Whisky zamknięta w butelkę o lekko obłym kształcie, wykonaną z transparentnego szkła. Szyjka jest długa i wyprofilowana. W szkle wyżłobiono datę powstania gorzelni. Na etykiecie zobaczyć można rysunek przedstawiający spokojne morze. Beżowa etykieta z zielonymi napisami dostarcza niezbędnych informacji dotyczących zawartości szkła. Bursztynowy trunek przypadnie do gustu szczególnie mocno znawcom i fanom single maltów o doskonałej jakości.

Zaskakujący, pikantny finisz

Niezwykle gładki i zaskakująco pikantny, szkocki single malt, oferuje słodkie nuty cynamonu i pomarańczy, które świetnie współgrają z akordami dębu i jabłek.

Barwa: złocista.

Aromat: słodki, mocno jabłkowy, drzewne nuty, cynamon i cytrusy.

Smak: pełen owocowej słodyczy, marcepan, lekko pikantny, gładka tekstura.

Finisz: wyraźne akordy drzewa dębu i wanilii.

Sprawdź na: https://kukunawa.pl/i_GLENTURRET-TRIPLEWOOD-43–0-7L,12545