Ekspresja zabutelkowana z mocą 43,3% alkoholu, dojrzewała wcześniej przez trzy dekady w beczkach po sherry drugiego napełnienia. Dram zadebiutował w 2017 roku. Na podniebieniu odnaleźć można fale suszonych fig i wiśni, przyprawy, wanilię, migdały i szczyptę pieprzu. Wypust powstał z myślą o doświadczonych smakoszach whisky słodowej. Rekomendowany sposób degustacji, nie obejmuje dodatków.

Nietypowe opakowanie

Butelka została opakowana w pudełko, które świetnie eksponuje zawartość, a do tego jest wykonane z materiału przypominającego z daleka korek. Sama butelka jest obła i pękata. Na tafli szkła wytłoczono datę otwarcia gorzelni oraz umieszczono etykietą w kolorze biało-złotym. Na opakowaniu nie mogło również zabraknąć emblematu marki, czyli dłoni zwróconej w dół. Doskonała jakość trunku idzie w parze z nowoczesnym designem.

Moc przypraw, owoców i soczystego dębu

30-letni Glenturret zachwyci Was głębokimi falami kakao, ciemnej czekolady, kremowego dębu i owocowego dżemu.

Barwa: bursztynowe złoto.

Aromat: suszone owoce, przyprawy, kakao, miód.

Smak: malinowy dżem, dąb, gorzka czekolada i nuty pieprzu.

Finisz: długi, owocowy i pełen przypraw, wyczuwalna moc dębiny.

Sprawdź na: https://kukunawa.pl/i_GLENTURRET-30Y-43-3–0-7L,12828