Dram leżakował w dębowych beczkach, a następnie został zabutelkowany z mocą 40% alkoholu. Na palecie skórka pomarańczowa z wanilią oraz delikatne i finezyjne akordy miodu. Aby w pełni cieszyć się zawartością butelki, należy degustować whisky bez dodatków, w temperaturze pokojowej, w odpowiednio do tego celu rekomendowanym szkle – kieliszku typu glencairn lub szklance typu tumbler.

Elegancko

Trunek został zamknięty w lekko obłej butelce, z dość długą szyjką, którą wieńczy zakrętka w kolorze miedzianym. Na froncie etykieta z oznaczeniem wieku, a także informacjami o typie alkoholu oraz zawartość procentów i objętości szkła. Całość prezentuje się elegancko i zachęcająco. Pozycja dla doświadczonych i niedoświadczonych smakoszy whisky słodowej. Alkohol idealny na każdą okazję.

Cytrynowa tarta, miód i laska wanilii

10-letni Glenturret pod barwą złocistego zboża kryje pełne i słodkie, waniliowe smaki i orzeźwiające akcenty cytrusów. Tu i tak pojawiają się przyjemne fale miodu.

Barwa: złocista.

Aromat: pudding waniliowy i sok z cytrusów.

Smak: cytrynowa tarta, laska wanilii i miód.

Finisz: długi i słodki.

Sprawdź na: https://kukunawa.pl/i_GLENTURRET-10Y-40–0-7L,12829