Dram dojrzewał w beczkach z amerykańskiego dębu białego. Intensywny i bogaty charakter whisky zawdzięcza wcześniej nieopróżnianej, zawsze do połowy pełnej kadzi Solera. Glenlivet Triple Cask White Oak wyróżnia się akcentami kokosa i wanilii. Single malt doskonale smakuje, degustowany bez dodatków – dodanie do trunku kropli lub dwóch wody sprawi, że whisky stanie się jeszcze bardziej kremowa i kokosowa. Podczas degustacji dobrze jest pamiętać o odpowiednim szkle np. szklance typu tumbler.

Biało-złota etykieta

Trunek został zamknięty w elegancką, klasyczną butelkę, poszerzaną ku górze. Szkło wieńczy zakrętka w niebieskim kolorze. Na froncie uwagę zwraca biało-złota etykieta z emblematem marki – beczką. Całość dostępna jest w tradycyjnym, prostokątnym pudełku. Pozycja dedykowana miłośnikom kokosowych akcentów i kremowego charakteru. Idealny single malt dla fanów delikatności – amatorów, koneserów i znawców.

Kremowy kokos i miód

Glenlivet Triple Cask White Oak prezentuje prawdziwie kremową odsłonę dębowej whisky, w której zachwycają nuty kokosów i miodu.

Barwa: jasne złoto z refleksami.

Aromat: kremowy, nuty bananów, kokosa i miodu.

Smak: delikatny, dębowy, nuty drewna, płatków miodu i kokosowych wiórek.

Finisz: przyjemny i kremowy.

Sprawdź na: https://kukunawa.pl/i_GLENLIVET-TRIPLE-CASK-WHITE-OAK-40–1L,12827