Ekspresja zabutelkowana z mocą 46% alkoholu, dojrzewała w różnych rodzajach beczek. Ten torfowy trunek spędzi początkowy etap maturacji w beczkach po bourbonie, a kolejne dwa lata w beczkach z dziewiczego dębu amerykańskiego. Dram urzeka elementami karmelu i przypraw. Whisky najlepiej smakuje degustowana na czysto – bez dodatków lub w towarzystwie kropli wody źródlanej, która umożliwia rozwinięcie palety aromatyczno-smakowej trunku.

Alembik otoczony kłosami jęczmienia

Bursztynowy alkohol został zamknięty w pękatą butelkę, z przezroczystego szkła. Nad nazwą marki, na foncie znajduje się logo brandu – alembik otoczony przez kłosy jęczmienia. Uwagę zwraca również graficzny rysunek prezentujący żyzne pola regionu. Pozycja przypadnie do gustu miłośnikom lekko torfowych słodów.

Bursztynowa whisky o nutach torfu i kremowego dębu

Glenglassaugh Peated Virgin Oak, zabutelkowany z mocą 46% alkoholu, oprócz klasycznego charakteru dymu, oferuje przyjemne nuty dębu i karmelu.

Barwa: ciepły, ciemny bursztyn.

Aromat: karmel, przyprawy, nuty piasku znad morza.

Smak: kremowy pudding, dąb, słodycz i torfowy jęczmień.

Finisz: deser z toffi i dym.

Sprawdź na: https://kukunawa.pl/i_GLENGLASSAUGH-PEATED-VIRGIN-OAK-46–0-7L-GB,14300