Nietorfowana whisky single cask, dojrzewała w beczkach po sherry Pedro Ximenez. Dram nie został  poddany filtracji, ma naturalny kolor i został zabutelkowany z mocą 58,3% alkoholu. Ta soczysta ekspresja najlepiej smakuje degustowana na czysto – bez dodatków lub z odrobiną wody o temperaturze pokojowej. Podczas degustacji warto zadbać o odpowiednie szkło – szklankę z grubym dnem lub kieliszek o tulipanowym kształcie.

Klasycznie i nowocześnie

Whisky została zamknięta w pękatą, lekko obłą butelkę, wykonaną z transparentnego szkła. Uwagę przykuwa klasyczne logo marki – alembik i charakterystyczna czcionka z nazwą brandu. Sama etykieta ma minimalistyczny charakter. Butelka dostępna jest w jasnej tubie. Trunek doskonały dla kolekcjonerów, doświadczonych smakoszy i amatorów.

Skórka z pomarańczy, trochę wosku i wanilia

9-letni Glenglassaugh z 2012 roku to kremowo-złota whisky o przyjemnych akcentach pomarańczowej skórki, niuansach kremowej wanilii i nutach owoców.

Barwa: kremowe złoto.

Aromat: dąb, skórka pomarańczowa, drewno i wosk.

Smak: pieprzny, lekko słodki i pełen wanilii.

Finisz: jeszcze więcej pieprzny, gorzki dąb i nuty owoców.

Sprawdź na: https://kukunawa.pl/i_GLENGLASSAUGH-9Y-2012-PEDRO-XIIMENEZ-PUNCHEON-58-3–0-7L,14454