Ekspresja urzeka akcentami orzechów, rodzynek oraz przyjemnymi nutami miodu. Dram zabutelkowany z mocą 46% alkoholu, zdobył wiele medali w branżowych konkursach. Do degustacji single malta dobrze jest wykorzystać odpowiednie szkło – kieliszek typu glencairn lub szklankę typu tumbler. Whisky powinna być smakowana bez dodatków lub w towarzystwie dwóch bądź trzech kropli wody źródlanej.

Kolor sherry

Trunek zamknięty w butelce o klasycznej, obłej i lekko pękatej formie z profilowaną szyjką. W górnej części butelki, na szkle wytłoczono datę otwarcia destylarni. Uwagę przykuwa beżowa etykieta z ryciną przedstawiającą budynki gorzelni, na tle gór. Całość dostępna w bordowej tubie nawiązującej kolorystycznie do beczek po sherry.

Intensywna mięta i sherry

15-letni Glenfarclas zachwyca wyważonym połączeniem mięty i orzechów. Na finiszu oczekujemy przyjemnych akcentów daktyli.

Barwa: ciepły bursztyn.

Aromat: intensywna sherry, mięta i orzechy.

Smak: rodzynki, skórka pomarańczy, daktyle.

Finisz: złożony i długi, orzechowy.

Sprawdź na: https://kukunawa.pl/i_GLENFARCLAS-15Y-46–0-7L-GB,4133