17-letni single malt Glencadam Triple Cask Portwood to whisky, która finiszowała w trzech rodzajach beczek po winie porto, zaraz po tym jak skończyła leżakować w klasycznych dębowych beczkach. Dram zadebiutował w 2016 roku. Limitowana edycja wypuszczona w skromnej liczbie zaledwie 2700 butelek. Ekspresja urzeka nutami czerwonych owoców i świątecznych przypraw. Laureat branżowych konkursów i nagród – między innymi złoty medalista na Scotch Whisky Masters z 2019 roku.

Bordowa etykieta

Whisky zamknięta w klasyczną butelkę, wykonaną z transparentnego szkła. Uwagę przykuwa bordowa etykieta, budząca skojarzenia z czerwonymi owocami i beczkami po winie. Na etykiecie nie zabrało grafiki prezentującej gorzelnię. Trunek dostępny jest w tubie w odcieniu korespondującym do etykiety. Całość jest spójna, elegancka i stylowa. Luksusowy wypust to genialny pomysł na prezent i dobra inwestycja dla kolekcjonera.

Burza owoców i przypraw

Leżakowanie destylatu w beczkach różnych rodzajów po winie porto, zapewnia whisky głębokich nut czerwonych owoców, zmieszanych z orzechowymi akordami i elementami ciepłych przypraw. Finisz zaskakuje mocnym rozgrzewającym efektem.

Barwa: oszałamiający różowy odcień na złocie.

Aromat: odważne i bogate aromaty czerwonych owoców, wiśni maraschino, marcepanu i świątecznych przypraw.

Smak: warstwy ciemnych owoców jagodowych i dżemu jeżynowego zmieszane z orzechami włoskimi, fusami z kawy, przyprawami goździkowymi i subtelnymi nutami dymu cygarowego.

Finisz: drzewny i rozgrzewający z nutami czerwonych owoców i likieru czekoladowo-wiśniowego przechodzącego w przyprawy cynamonowo-muszkatołowe.

Sprawdź na: https://kukunawa.pl/i_GLENCADAM-17Y-46–0-7L,6190