Szkocka whisky leżakowana przez 12 lat między innymi w dębowych beczkach Chinquapin. Dram zabutelkowany z mocą 48% alkoholu. Trunek zachwyca aromatem pomarańczy, wrzosu oraz kremowego toffi. Single malta można degustować, według uznania – bez dodatków, z kilkoma kroplami wody źródlanej lub w ulubionym drinku.

Pękata butelka

Destylat zamknięty w pękatej butelce, z przezroczystego szkła. Na froncie ciemno-brązowa etykieta, imitująca drewno beczek. Uwagę przykuwa osobliwa, złota czcionka. Butelka sprzedawana jest w obszernym, fioletowo-brązowym pudełku. Pozycja dla miłośników wyraziście dębowych, drzewnych whisky. Single malt dedykowany zarówno dla początkujących amatorów whisky słodowej, jak i doświadczonych koneserów.

Cytryna, wrzos i dębowe przyprawy

12-letni Glenallachie pod barwą ciepłego bursztynu kryje nuty soczystej pomarańczy, dębowych przypraw i słodkiego syropu klonowego.

Barwa: ciepły bursztyn.

Aromat: pachnąca pomarańcza i cytryna, z subtelną pikantną nutą wrzosu w tle.

Smak: toffi i syrop klonowy z dużą ilością dębowych przypraw.

Finisz: lekko kwiatowy, brązowy cukier, kminek i czarny pieprz.

Sprawdź na: https://kukunawa.pl/i_GLENALLACHIE-12-YO-CHINQUAPIN-VIRGIN-OAK-FINISH,12996