Trunek wykańczany był w beczkach po sherry Oloroso. Whisky została wyprodukowana w Campbeltown uchodzącej ówcześnie za światową stolicę whisky. Dram zadebiutował w 2017 roku. 18-letniego single malta zabutelkowanego z mocą 46% alkoholu, dobrze jest degustować na czysto bez dodatków. Bursztynowy płyn najlepiej smakuje w kieliszku degustacyjnym o tulipanowym kształcie lub w szklance z grubym dnem.

Wyjątkowa butelka

Szkocka marka stawia na luksus i elegancję. Trunek zamknięty został w butelkę z przezroczystego szkła, z długą, lekko profilowaną szyjką, którą wieńczy czarna zakrętka. Na froncie uwagę przykuwa złota etykieta z czarnymi napisami. Poniżej etykiety – na tafli szkła wytłoczono emblemat marki Campbeltown. Całość sprzedawana jest w beżowym pudełku. Pozycja dla wielbicieli whisky słodowej.

Pikantny imbir i owoce

18-letni single malt od Glen Scotia oferuje ciepłe i przyjemne smaki owoców, miodu i pikantnego imbiru. Finisz otula kremowym elementami.

Barwa: ciemne złoto.

Aromat: słód, miód, suszone owoce, marcepan, skórka pomarańczy.

Smak: miodowy, brzoskwinia, pomarańcza, marmolada, karmelki i imbir.

Finisz: długi, przyjemny i otulający.

Sprawdź na: https://kukunawa.pl/i_GLEN-SCOTIA-18Y-46–0-7,5901