Wyjątkowy trunek dojrzewa w finezyjnej mieszance beczek. Podstawą dramu jest whisky destylowana według receptury, która była wykorzystywana w gorzelni od lat 70 ubiegłego wieku do początku nowego stulecia. Mastery to trunek, który należy degustować samodzielnie, bez zbędnych dodatków – najlepiej w temperaturze pokojowej, w kieliszku typu glencairn. Pozycja skierowana do prawdziwych kolekcjonerów, którzy docenią kunszt i wyjątkowość alkoholu.

Minimalistyczny i elegancki styl

Zarówno butelka, jak i opakowanie single malta utrzymane są w minimalistycznym, eleganckim i klasycznym stylu. Butelka z grubym dnem, o lekko zaokrąglonym kształcie, wykonana jest z przezroczystego szkła. Szyjka ozdobiona jest złotym kapturem oraz korkiem. W górnej części uwagę przykuwa logotyp i nazwa marki w kolorze złota. Butelka schowana jest w pudełku, obitym granatową skórą, pośrodku którego znajduje się prostokątna złota tabliczka z nazwą marki.

Jedyna w swoim rodzaju

Na ostateczną mieszankę składają się: whisky z lat 70 starzona w beczkach po amerykańskim bourbonie, które wniosło złożoność i nuty dębowe, whisky z lat 80, która końcowe miesiące starzenia spędziła w beczkach po porto, które dodaje słodyczy i delikatnej pikanterii, whisky z lat 90, starzona w beczce po maderze, po których przejęła nuty wanilii, kawy i gorzkiej czekolady oraz whisky leżakowane w beczkach po sherry z początku XXI wieku.

Kolor: głębokie złoto.

Nos: ciasto rabarbarowe z kruszonką, rodzynki w czekoladzie, prażone migdały, wędzony dąb, brązowy cukier.

Smak: bogaty, dobrze wyważony, prażone i palone ziarna kawy, gorzka czekolada, słodkie rodzynki, wzmocnione wino.

Finisz: długi i niezapomniany, pikantny dąb, słodkie przyprawy, kawa.

Sprawdź na: https://kukunawa.pl/i_GLEN-MORAY-MASTERY-52-3–0-7L-GB,9556