Trunek zabutelkowany z mocą 33% alkoholu. Produkowany na bazie kanadyjskiej whisky i naturalnego cynamonu. Dram urzeka pikantnym smakiem. W 2013 roku Fireball Cinnamon Whisky stała się jedną z dziesięciu najpopularniejszych alkoholi w Ameryce Północnej. Precyzyjniej rzecz ujmując – trunek jest tak naprawdę likierem na bazie whisky. Destylat dojrzewał w dębowych beczkach po amerykańskim bourbonie.

Rozpalona etykieta

Etykieta trunku została zaprojektowana przez Rossa Sutherlanda. Wyróżnia się na niej czerwony lew, który stoi na tylnych łapach i zieje kulami ognia. Sama butelka ma prosty kształt i średniej długości szyjkę, którą wieńczy czerwona zakrętka. Trunek to wielokrotny laureat wielu branżowych konkursów i idealna pozycja dla miłośników cynamonowych likierów.

Cynamon i jeszcze więcej cynamonu

Tutaj rządzi cynamon – zarówno w aromatach, smakach, jak i na finiszu. W tle znajdziecie delikatne nuty miodu, wanilii i otulającego karmelu.

Barwa: ciepły bursztyn.

Aromat: mocno cytrynowy, lekko miodowy.

Smak: pikantna laska cynamony, kremowa wanilia, miodowe ciasto i polewa karmelowa.

Finisz: średniej długości, słodki i pełen cynamonu.

Sprawdź na: https://kukunawa.pl/i_FIREBALL-CINNAMON-33–1L,14462