Trunek wyróżnia się uniwersalnym smakiem, w którym z pewnością każdy się rozsmakuje. Whisky produkowana jest przez Glen Calder Blenders Ltd., firmę która zależna jest od Inver House Distillers. Blended stanowi mieszankę destylatów zbożowych oraz słodowych, z pięciu znakomitych gorzelni – Balblair, Speyburn, Pulteney, Knockdhu i Balmenach, których właścicielem jest Inver House, a tym samym Thai Beverages. Dram leżakuje co najmniej 3 lata w klasycznym amerykańskim dębie.

Złota nazwa

Mieszanka została zamknięta w butelkę, o klasycznym kształcie. Na bezbarwnym szkle wytłoczone zostały grawery, które zdobią całość. Na froncie granatowa etykieta, zawierająca niezbędne informacje dotyczące zawartości szkła. Nazwa „Embassy Club” pisana złotą czcionką przykuwa uwagę. Pozycja dla miłośników whisky mieszanych oraz wielbicieli drinków, na bazie bursztynowego alkoholu. Cena adekwatna do jakości i znakomity wstęp do świata szkockiej myśli gorzelniczej.

Delikatnie, zwiewnie, z karmelem i ziołami

Whisky Embassy Club to przedstawiciel młodych blended whisky, dlatego też aromat, smak i finisz nie będą tu skomplikowane. W Embassy Club Whisky znajdziemy charakterystyczne nuty słodowe, sporo tu przyjemnych nut karmelu (lekko nadpalonego – czyżby wpływ gorzelni Knockdhu?), wanilii i gruszki. Znakomita pozycja na niezobowiązujący wieczór!

Nos: świeży, delikatny, słód jęczmienny, wanilia, karmel, miód, gruszka, odrobina suchej trawy, lekko podpalonego tostu, subtelnych ziół.

Smak: lekki, z odrobiną słodyczy, gruszka, czerwone soczyste jabłko podpalane karmelem, szczypta ziół i przypraw, dąb, czarny pieprz.

Finisz: krótki, neutralny, słodki, przyjemny.

Sprawdź na: https://kukunawa.pl/i_EMBASSY-CLUB-40–0-7L-NEW,7673