10-letni Edradour powstał w gorzelni w Perthshire. Dram urzeka miodowymi nutami i stylowym wykończeniem. Destylat wytwarzany jest ręcznie i butelkowany z mocą 40% alkoholu. Co ciekawe – metody produkcji w destylarni, pozostają niezmienione od przeszło 150 lat. Edradour leżakuje w beczkach z dębu po bourbonie i sherry. Whisky smakuje wyśmienicie bez dodatków, podana w odpowiednio do tego celu przeznaczonym szkle np. kieliszku degustacyjnym.

Interesująca etykieta

Butelka trunku wygląda bardzo klasycznie i elegancko. Szkło jest niskie, pękate i transparentne. Etykieta na froncie, obfituje w informacje. Uwagę przykuwa grafika przedstawiająca okolice gorzelni – całość emanuje swojskim i sielskim klimatem. Butelka sprzedawana jest w ozdobnej, beżowej tubie. Wyjątkowa pozycja, która zaspokoi nawet najbardziej wymagające podniebienie. Single malt stanie się prawdziwą ozdobą domowej kolekcji. To idealny pomysł na prezent dla bliskiej osoby.

Złocisty płyn o owocowej słodyczy i miodowym finiszu

Whisky z duszą i historią – czyli złocisty trunek o mocno owocowych nutach, mocnej słodyczy i waniliowych akordach prosto z rejonu Highland w Szkocji i jednej z najmniejszych destylarni w kraju.

Barwa: złocisty, jasny.

Aromat: złożony, mocno owocowy, nuty sherry, słodki, wanilia.

Smak: rum, jęczmień, prażone migdały.

Finisz: miodowy, elementy ciasta.

Sprawdź na: https://kukunawa.pl/i_EDRADOUR-10Y-40–0-70L,4084