Wydanie zabutelkowane z mocą 46,3% alkoholu, nie filtrowane na zimno, uzyskało certyfikat Organic Food Federation. Dram urzeka nutami mlecznej czekolady, falami kawy z mlekiem oraz subtelnymi akcentami dębu. 15-letni single malt najlepiej jest degustować bez dodatków lub z odrobiną wody źródlanej, która rozwinie paletę aromatyczno-smakową trunku. Bursztynowy destylat dobrze jest serwować w specjalistycznym kieliszku degustacyjnym o tulipanowym kształcie.

Elegancka butelka

Trunek zamknięty w lekko obłą butelkę, wykonaną z transparentnego szkła. Długą szyjkę, wieńczy drewniany korek. Na froncie szaro-lawendowa etykieta, którą zdobią złoto-białe napisy. Całość sprzedawana w pudełku, na której widoczny jest rysunek przedstawiający budynek destylarni Deanston. Pozycja dedykowana doświadczonym smakoszom i idealna propozycja na prezent dla miłośnika szkockich whisky.

Kwiaty, limonka i pieprz

15-letni single malt Deanston pod jasno-złocistą barwą kryje kwieciste aromaty, smak orzechów włoskich i finezyjne akcenty pieprzu.

Barwa: jasne złoto.

Aromat: nuty kwiatów, grzanki maślane, limonka i wanilia.

Smak: owsianka z owocami, włoskie orzechy i akcenty pieprzu.

Finisz: waniliowy krem i miód.

Sprawdź na: https://kukunawa.pl/i_DEANSTON-15-Y-46-3–0-7L-GB,13821