Nazwa irlandzkiej whiskey nawiązuje do nazwy irlandzkiego baru znajdującego się w centrum Manhattanu w Nowym Jorku. 5-letnia mieszanka zawiera whisky słodową i zbożową z Zielonej Wyspy, dojrzewającą w beczkach z dziewiczego amerykańskiego dębu. Trunek zabutelkowany z mocą 44% alkoholu. Dead Rabbit wyśmienicie smakuje serwowany na kościach lodu lub podany na ciepło – jako baza genialnego koktajlu Irish Coffee.

Królik bez królika

Blend zamknięty w wysoką, zgrabną, lekko obłą butelkę z przezroczystego szkła. Na froncie etykieta w czarnym kolorze z biało-złotymi elementami oraz subtelnymi grafikami w tle. Szyjka średniej długości, zakończona zakrętką z czarnym kapturem. W dolnej części butelki wytłoczono nazwę trunku. Dram dedykowany wielbicielom dębowej słodyczy i otulających aksamitnych przypraw. Doskonały pomysł na prezent.

Przyprawy, kawa i orzechy

Dead Rabbit zachwyca akcentami gałki muszkatołowej, morelami i prażonym, brązowym cukrem.

Barwa: stonowany bursztyn.

Aromat: cedr, prażony brązowy cukier, ciastka nadziewane morelami.

Smak: karmel i wanilia z przodu, z nutami gałki muszkatołowej, mlecznej kawy i orzechami w tle.

Finisz: owoce i szczypta czarnego pieprzu.

Sprawdź na: https://kukunawa.pl/i_DEAD-RABBIT-44–0-7L,11446