DALMORE CIGAR MALT 44% 1L
Whisky Dalmore powstaje ze słodowanego jęczmienia, o umiarkowanej zawartości fenoli, na dalekiej północy Szkocji. Master Blender – Richard Paterson, wykorzystując olbrzymie magazyny, w których wolno dojrzewające trunki zyskują złożony charakter, wyselekcjonował te beczki, których kombinacja stworzyła dram, podkreślający oraz uwydatniający odczucia podczas palenia cygar. Do powstania single malta wykorzystano 70% destylatów dojrzewających w beczkach typu butt po hiszpańskim winie sherry z Jerez de la Frontera, 20% beczek z białego dębu amerykańskiego po bourbonie, 10% beczek po czerwonym winie cabernet.
Szkarłatny kolor
Trunek został zamknięty w obłej i szerokiej butelce, kształtem przypominającej karafkę. Na bezbarwnym szkle odznacza się emblemat poroża jelenia oraz minimalistyczna etykieta. Akcenty w kolorze szkarłatnej czerwieni dobrze korespondują z pudełkiem w tym samym odcieniu. To interesująca pozycja nie tylko dla miłośników cygar, ale dla wszystkich koneserów wyśmienitych single maltów.
Przyprawy korzenne na owocach tropikalnych, z tartą skórką pomarańczy
Kolor: złocista głębia mienia się jasnymi refleksami kubańskiego słońca.
Aromat: przepełnia bogactwo przypraw, w szczególności cynamonu, słodyczy wanilii i orzeźwienia płynącego z czerwonych porzeczek.
Smak: oczarowuje tropikalnymi owocami, słodyczą bananów w toffi i waniliowymi lodami.
Finisz: zaskakuje skórką pomarańczy, ciemną czekoladą i suszonymi przyprawami.
Sprawdź na: https://kukunawa.pl/i_DALMORE-CIGAR-MALT-44–1L,4070