Single malt zabutelkowany z mocą 50,9% alkoholu, to trunek z najwyższej półki. Ta limitowana ekspresja została wydana wyłącznie w 2952 egzemplarzach. Dram leżakował ponad trzy dekady w dębowych beczkach po bourbonie. W 2015 roku trunek został włączony do prestiżowej kolekcji Special Release. Profil smakowy whisky wypełniają akcenty imbiru, gorzkiej czekolady oraz ziół.

Prosty design

Degustacja 34-letniego trunku powinna odbywać się w specjalnych warunkach – w odpowiednim szkle (kieliszku degustacyjnym), w temperaturze pokojowej, z dodatkiem dwóch kropli wody źródlanej. Właściwe traktowanie pozwoli rozwinąć pełnię wachlarzu smaków i aromatów. Whisky została zamknięta w klasycznej butelce, z bezbarwnego szkła. Na froncie widoczna jest minimalistyczna etykieta. Całość dostępna jest w prostokątnym, czarnym pudełku.

Ziołowa whisky o nutach toffi i owoców

34-letni Dailuaine pod jasno-złotym korkiem kryje akcenty dębu, soczystych owoców, kremowego toffi i całą masę ziół prosto z ogrodu.

Barwa: jasne złoto.

Aromat: owoce, kremowe toffi, zboża i przyprawy.

Smak: zioła z ogrodu, gorzka czekolada, kawa i dąb.

Finisz: pieprzne akcenty i jeszcze więcej ziołowych elementów.

Sprawdź na: https://kukunawa.pl/i_DAILUAINE-34Y-50-9–0-7L,6830