CROWN ROYAL 1L 40%
Crown Royal to trunek wytwarzany w procesie destylacji kolumnowej. Składnikami zacieru jest kukurydza, żyto i słód jęczmienny. Whisky powstaje w miasteczku Gimli w prowincji Manitoba, zlokalizowanej nad brzegami jeziora Winnipeg. Blend leżakowany jest w beczkach przechowywanych pionowo. Do butelek rozlewa się mieszankę około 50 różnych destylatów, które leżakowane są od 10 do 30 lat w dębowych beczkach, różnego pochodzenia.
Korona
Trunek został zamknięty w butelkę, która kształtem przypomina królewską koronę. Dopełnieniem całości jest etykieta w iście królewskiej kolorystyce – złoto, błękit, czerń. Niekiedy whisky można nabyć w zestawie z tkaninową sakiewką oraz kartonikiem w purpurowym odcieniu. Pozycja ta łączy umiarkowaną ceną, nieprzeciętną butelką oraz bardzo przyjemny, wyrazisty smak. To must-have, który poszerzy kolekcję miłośnika kanadyjskich whisky i będzie ozdobą na półce.
Syrop klonowy musi być
Kolor: ciemny bursztyn wpadający w klon.
Nos: delikatnie kwiatowy, słodka wanilia i toffi, syrop klonowy i płatki owsiane, jabłko, cynamon i winogrona.
Smak: gruszki, czerwone jabłka, pszenne ciasteczka, cynamon, wanilia z karmelem, także dąb, bez dymu.
Finisz: słodki, krótki, miło rozgrzewający, śniadaniowy.
Sprawdź na: https://kukunawa.pl/i_CROWN-ROYAL-1.0L-40–GB,5570