Whisky słodowa o mocy 40% alkoholu. Trunek destylowany w 2004 roku, zabutelkowany w 2016 roku, dojrzewał w dębowych beczkach, a następnie finiszował w specjalnie dobranych beczkach po portugalskim winie Porto. Złocisty single malt urzeka aromatem marcepanu, smakiem dżemu i owoców oraz lekko pikantnym finiszem. Gorzelnia Cragganmore została założona przez Johna Smitha w 1869 roku w miejscowości Ballindalloch w Banffshire w Szkocji.

Zgrabna butelka

Trunek został zamknięty w klasycznej, lekko kanciastej butelce, z delikatnie pękatą, profilowaną szyjką, którą wieńczy ciemna zakrętka. Na froncie szaro-zielona etykieta, która wspaniale komponuje się z napisami i ozdobnikami w kolorze złota. Całość dostępna w eleganckim pudełku. Cragganmore Distillers Edition 2004/2016 to idealna pozycja dla pasjonatów i wielbicieli bursztynowych trunków. Doświadczone podniebienie doceni pełnię palety aromatyczno-smakowej.

Truskawki, cynamon i pikantny finisz

Single malt Cragganmore z 2004 roku zaskakuje pikanterią na finiszu, ale wcześniej zachwyca delikatną owocowością i słodyczą.

Barwa: soczyste złoto.

Aromat: sporo marcepanu, truskawkowy deser i syrop.

Smak: owocowe ciasto z cynamonem.

Finisz: zaskakująco pieprzny, intensywnie owocowy.

Sprawdź na: https://kukunawa.pl/i_CRAGGANMORE-DISTILLERS-EDITION-2004-2016-40–0-7L,12778