Single malt marki Cragganmore należy do serii Distillers Edition. Trunek finiszował w dębowych beczkach po winie Porto, dzięki czemu zyskał owocowy, wspaniały charakter. Zabutelkowany z mocą 40% alkoholu, ujmuje paletą aromatyczno-smakową. Gorzelnia Cragganmore czerpie wodę ze źródła Craggan, które jest bogate w minerały i znajduje się tuż obok destylarni. W zakładzie po dziś dzień wykorzystywane są drewniane destylatory, co pozwala zachować autentycznego ducha szkockiej whisky.

Dla doświadczonych smakoszy

Whisky została zamknięta w profilowanej, lekko poszerzanej ku górze butelce, wykonanej z bezbarwnego szkła, które wieńczy pękata szyjka z czarną zakrętką. Etykieta w kolorze ciemnej, głębokiej zieleni, zawiera wszelkie niezbędne informacje o zawartości. Trunek wydestylowany w 2003 roku i zabutelkowany w 2015 to wymarzona pozycja dla koneserów, znawców, ale również dla amatorów i osób, które dopiero co rozpoczynają swoją przygodę ze światem bursztynowych alkoholi.

Piernik i pierz w parze

Cragganmore Distillers Edition butelkowany w 2015 roku prezentuje bogatą gamę smakową i aromatyczną, pełną nut owoców i słodyczy.

Barwa: przejrzysty bursztyn.

Aromat: pikantne czerwone owoce, czarny pieprz i piernik.

Smak: kremowy, sherry, pomarańcza, truskawki i rodzynki.

Finisz: dąb, owoce i ciastka.

Sprawdź na: https://kukunawa.pl/i_CRAGGANMORE-DISTILLERS-EDITION-2003-2015-40–0-7L,12779