Trunek dojrzewał w beczkach po sherry Oloroso z pierwszego napełnienia, co przydało mu bogactwa smaków i aromatów, oraz przyczyniło się do intrygującego bursztynowego koloru blenda.  Whisky urzeka akordami ciemnych owoców i czekolady, a także zbalansowanymi nutami miodu, imbiru i dymu. „Chivas Regal Extra” został zabutelkowany z mocą 40% alkoholu.

Baza koktajli

Mieszana whisky wspaniale sprawdzi się podczas degustacji saute, jak i w towarzystwie dodatków. Blend to doskonała baza do drinków. Trunek został zamknięty w obłą, pękatą butelkę, z niedługą, delikatnie profilowaną szyjką, zwieńczoną złotą nakrętką, poniżej której wytłoczona została data – 1801, czyli moment, kiedy rozpoczęła się oficjalna produkcja whisky w gorzelni. Na froncie wyróżnia się bordowa etykieta, ze złotymi zdobieniami. Whisky sprzedawana jest w prostokątnym pudełku, którego bordowy kolor współgra z etykietą.

Bursztynowa szata, a pod nią tsunami owoców i słodyczy

Chivas Regal Extra to przede wszystkim finezyjne akcenty przyjemnych dla podniebienia owoców, które w połączeniu z miodowymi akordami zapewniają obfite wrażenia sensoryczne.

Barwa: głęboki bursztyn.

Aromat: owoce, trawiaste akcenty, miód, maślane tosty, dżem.

Smak: marmolada, miód, karmelki.

Finisz: słodki i wytrawny w tym samym czasie, średniej długości.

Sprawdź na: https://kukunawa.pl/i_CHIVAS-REGAL-EXTRA-40–0-7L,8456