Amerykański bourbon wyprodukowany w 100% z nowojorskiej kukurydzy, dojrzewał w dębowych beczkach niewielkich rozmiarów przez ponad 4 lata. Każda butelka trunku jest napełniana ręcznie i  numerowana. Dram zachwyca nutami dębu, popcornu karmelowego i waniliowym finiszem. Bourbon można degustować na wiele sposobów – na czysto, na kościach lodu lub w ulubionym koktajlu alkoholowym np. Whisky Sour.

Od nazwy rzeki

Trunek zawdzięcza nazwę lokalizacji, w jakiej powstaje – w pobliżu rzeki Hudson. Ekspresja została ujęta w butelkę z brązowego szkła, o obłej i pękatej formie. Wieńczy ją niedługa szyjka. Na froncie szkła wyróżnia się beżowa etykieta z napisami wykonanymi prostą czcionką. Całość prezentuje się gustownie i zachęcająco. Bourbon BN Hudson Baby jest laureatem wielu branżowych konkursów np. złotym medalistą na International Wine&Spirit Competition z 2013 roku.

Karmelowy popcorn i kremowa wanilia

100% zawartości kukurydzy w bourbonie Hudson Baby wpływa na osiągnięcie przez dram słodkich i kremowych smaków.

Barwa: ciepłe, bursztynowe złoto.

Aromat: mocne nuty kukurydzy i dębu.

Smak: karmelowy popcorn i wanilia.

Finisz: ciepły, nuty kokosa i wanilii.

Sprawdź na: https://kukunawa.pl/i_BN-HUDSON-BABY-46–0-35L,13514