Amrut Rye to indyjska whisky, która została opracowana z europejskiego żyta. Trunek dojrzewał przez 5 lat w beczkach z amerykańskiego dębu. Zachwyca kwiatowo-owocowymi akcentami i nutami przyjemnych przypraw. Zabutelkowany z mocą 50% alkoholu. Single malt został wypuszczony na rynek przez destylarnie Amrut, która została założona przez Shri Radhakrishnę i początkowo nazywała się „Amrut Laboratories”.Urzekający wypust, który wyróżnia się na tle innych indyjskich single maltów.

Wyrafinowana

Pozycja idealna na powolną degustację. Whisky Amrut Rye najlepiej smakuje na czysto – bez dodatków lub z kilkoma kroplami wody. Do picia doskonale sprawdzi się kieliszek degustacyjny lub specjalna szklanka z grubym dnem. Single malt tej klasy zadowoli podniebienia nawet najbardziej wymagających osób. Whisky została zamknięta w klasyczną smukłą butelkę, o zgrabnej formie. Na bezbarwnym szkle odznacza się czarna etykieta, które zespala żółte i złote elementy.

Kwiaty z ogrodu i długi finisz

Amrut Rye pod bursztynową barwą skrywa mieszankę owocowych i kwiatowych nut, a do tego orzeźwiający i długi finisz.

Barwa: ciepłe, ciemne złoto;

Aromat: owocowy, wyczuwalna róża, piwonia i orchidea, jabłka i gruszki;

Smak: owoce i słodkie przyprawy;

Finisz: długi i orzeźwiający, nuty cytryny.

Sprawdź na: https://kukunawa.pl/i_AMRUT-RYE-50–0-7L,12983