ABERLOUR TRIPLE CASK 40%
Zabutelkowany z mocą 40% alkoholu single malt urzeka owocowym profilem – trunek miał swój debiut w 2018 roku i od tego czasu cieszy się ogromnym uznaniem. Wyjątkowość tej pozycji skupia się na trzech rodzajach beczek, w których whisky dojrzewała: typu hogshead, w beczkach po sherry oraz w beczkach po bourbonie. Kiedy w 1879 roku James Fleming przebudował gorzelnię, Aberlour stała się w ówczesnym czasie najnowocześniejszym zakładem w historii. Destylarnia wykorzystuje obecnie cztery alembiki i dwukrotnie destyluje whisky. Woda do produkcji trunków pochodzi z Burn of Aberlour – rzeki, która płynie obok gorzelni.
W odpowiednim klimacie
Whisky najlepiej degustować w temperaturze pokojowej, dzięki czemu można się w pełni cieszyć jej smakiem oraz aromatem. Aberlour Triple Cask to doskonały trunek do picia na czysto – bez żadnych dodatków. Zamknięta w pękatej butelce, wykonanej z gładkiego szkła, whisky reprezentuje prosty, elegancki i klasyczny design.
Owoce na pierwszym miejscu, w tle miód i wanilia
Aberlour Triple Cask zachwyci Was mocno owocowym charakterem. Tutaj wanilia spotyka się z płatkami śniadaniowymi skąpanymi w miodzie.
Barwa: ciepły bursztyn;
Aromat: kremowa wanilia, bananowy pudding, jabłka i gruszki z sadu;
Smak: płatki owsiane w miodzie, jeszcze więcej owoców, toffi i wanilia;
Finisz: korzenne przyprawy, dąb i owoce.
Sprawdź na: https://kukunawa.pl/i_ABERLOUR-TRIPLE-CASK-40–0-7L-GB,11504