Trunek zabutelkowany z bardzo wysoką 61% mocą alkoholu. Bursztynowa whisky została wydestylowana przez gorzelnię Aberlour. Dram dojrzewał co najmniej 3 lata w dębowych beczkach po sherry Oloroso, z serii numer 71. Doskonałe wydanie o naturalnej barwie, które powstało bez wykorzystania filtracji na zimno. Whisky zachwyca akcentami słodkich pralin i soczystej pomarańczy oraz urzeka dębowym finiszem.

Zachwyca designem

Whisky warto degustować w odpowiednim szkle – kieliszku w kształcie tulipana, do którego można dolać jedną lub dwie krople źródlanej wody. Single malt został zamknięty w lekko pękatej butelce, z gładkiego szkła, która emanuje nowoczesnością oraz prostotą. Na froncie wytłoczona została nazwa destylarni oraz rok założenia zakładu. Poniżej znajduje się beżowa, mała etykieta z podstawowymi informacjami o zawartości szkła. Całość dostępna jest w kremowej tubie, idealnej na prezent.

Praliny, korzenne przyprawy i miód

Aberlour A’Bunadh Batch 71 można kategoryzować, jako whisky o mocno owocowym profilu, pełną miodowych akcentów i fal korzennych przypraw.

Barwa: wyrazisty bursztyn.

Aromat: wiśnie, praliny, orzechy i przyprawy korzenne.

Smak: suszone owoce, jeszcze więcej przypraw, imbir i dębina.

Finisz: ciemna czekolada, miodowa słodycz.

Sprawdź na: https://kukunawa.pl/i_ABERLOUR-A-BUNADH-61–0-7L-BATCH-71,9777