21-letni trunek debiutował w październiku 2005 roku. Bogaty w miodowe akcenty, dymne i waniliowe smaki oraz intrygujący brzoskwiniowy finisz. Zabutelkowany z mocą 40% alkoholu. Gorzelnia Aberfeldy powstała w 1898 roku, z inicjatywy Johna Dewara. Domem destylarni jest hrabstwo Perthshire. Na finalny smak trunku produkowanego w zakładzie ma wpływ wiele czynników – począwszy od wody, poprzez beczki, na czasie leżakowania skończywszy.

Luksusowa pozycja

Aberfeldy 21Y najlepiej smakuje degustowany bez dodatków lub w towarzystwie kilku kropel wody źródlanej. Trunek został zamknięty w klasyczną butelkę, o krótkiej szyjce. Na czarnej etykiecie widnieją kwiatowe akcenty i rysunek przedstawiający beczkę. Jest to kolekcjonerska pozycja, która zdobyła uznanie i wyróżnienia na wielu konkursach.

Miód i owoce, czyli zestaw idealny

Miód gra tutaj pierwsze skrzypce. Poza jego kremową słodyczą doświadczymy również zaskakującej pikanterii w aromacie oraz akcentów soczystej brzoskwini w finiszu.

Barwa: wyraziście żółta;

Aromat: miód i owoce, słodowy, pikantny;

Smak: delikatny, waniliowy, wyrafinowane nuty delikatnego dymu;

Finisz: akcenty dojrzałej brzoskwini i miodu.

Sprawdź na: https://kukunawa.pl/i_ABERFELDY-21Y-40–0-7L,3773