Zboże, które jest przetwarzane do produkcji bourbonu Four Roses kupowane jest z tego samego źródła, od przeszło 45 lat. Destylowane są dwa nastawy – Rye Forward (60% kukurydzy, 35% żyta i 5% słodu jęczmiennego) i Light Grains (75% kukurydzy, 20%… Kontynuuj czytanie "FOUR ROSES SMALL BATCH 45% 0,7L"
17-letni single malt to dzieło mistrza słodowania – Davida Stewarta. Destylat dojrzewał początkowo w klasycznych dębowych beczkach, a pod sam koniec w beczkach po sherry. Trunek został zabutelkowany z mocą 43% alkoholu. Debiutował w 2012 roku. Gorzelnia Balvenie została zbudowana… Kontynuuj czytanie "BALVENIE 17Y DOUBLE WOOD 43% 0,7L"
14-letni single malt Balvenie Caribbean Cask to wyjątkowa pozycja z katalogu produktów pochodzących ze szkockiej destylarni Speyside. Trunek o urzekających walorach sensorycznych, które zawdzięcza leżakowaniu w beczkach po karaibskim rumie. Zakład The Balvenie nie wykorzystuje torfu do suszenia ziaren jęczmienia.… Kontynuuj czytanie "BALVENIE 14Y CARIBBEAN CASK 43% 0,7L"