Domem gorzelni Eigashima Shuzo – White Oak Whisky Distillery jest portowe Akashi, położone niedaleko Osaki, nad Morzem Wewnętrznym. Zakład zaczął destylować w roku 1961, ale prawa do destylacji uzyskał już w 1919 roku. W 1984 roku przebudowano gorzelnię i ukształtowano… Kontynuuj czytanie "AKASHI JAPANESE 46%"
Whisky powstaje w destylarni Eigashima Shuzo – White Oak Whisky Distillery, której domem jest portowe Akashi, położone nad Morzem Wewnętrznym. Nad jakością wytwarzanych trunków czuwa Mikio Hiraishi. Akashi destyluje się sezonowo – w okresie letnim. Produkcja odbywa się w jednym… Kontynuuj czytanie "AKASHI 5Y SHERRY CASK 50%"
Trunek zabutelkowany z bardzo wysoką 61% mocą alkoholu. Bursztynowa whisky została wydestylowana przez gorzelnię Aberlour. Dram dojrzewał co najmniej 3 lata w dębowych beczkach po sherry Oloroso, z serii numer 71. Doskonałe wydanie o naturalnej barwie, które powstało bez wykorzystania… Kontynuuj czytanie "ABERLOUR A’BUNADH 61%"
Unikatowy niezależny bottling znanej i lubianej na świecie torfowej whisky Ardmore. Wersja leżakowana przez 8 lat w beczce po bourbonie. Butelkowana w 2016 roku, ściśle limitowana do 305 butelek na cały świat (pochodzi z beczki o numerze 856). Torfowa. Nie… Kontynuuj czytanie "Ardmore 8yo 2008 Single Cask Edition 46% The Coopers Choice"
Najbardziej podstawowa wersja anCnoc. Leżakuje przez 12 lat w beczkach po bourbonie. Butelkowana z mocą 40% ABV. Poddana procesowi filtracji na zimno. Wielokrotnie nagradzana, m.in. złotym medalem na International Wine & Spirits Competition w 2016 i 2017 roku, czy World… Kontynuuj czytanie "anCnoc 12yo Single Malt Whisky 40% 0,7l"