21-latek ze szkockiej destylarni z regionu Highlands, został zabutelkowany z mocą 46% alkoholu. Dram zadebiutował w 2010 roku. Ekspresja przez ponad dwie dekady dojrzewała w dębowych beczkach po bourbonie i po sherry. Whisky nie filtrowana na zimno i nie barwiona.… Kontynuuj czytanie "GLENCADAM 21Y 46% 0,7L"
Deanston to jedna z najmłodszych gorzelni w całej Szkocji. Pierwsza butelka destylatu powstała w zakładzie w roku 1966. Deanstone Virgin Oak to klasyczny reprezentant regionu Highlands. Alkohol wykorzystywany w procesie produkcyjnym przechodzi podwójną destylację, mieszany jest z wodą i przenoszony… Kontynuuj czytanie "DEANSTON VIRGIN OAK 46,3% 0,7L"
Single malt wytwarzany jest wyłącznie z jasnego jęczmienia. Destylat leżakuje w dębowych beczkach, również w tych, w których wcześniej dojrzewało wino z winnicy Cedar Ridge. Alkohol wykańczany jest w systemie solera, który polega na ułożeniu beczek jednej na drugiej, od… Kontynuuj czytanie "CEDAR RIDGE SINGLE MALT 40% 0,7L"