Trunek produkowany z pendżabskiego słodu jęczmiennego, leżakowany w beczkach po bourbonie. Amrut Raj Igala to single malt pozbawiony sztucznych barwników, o wyjątkowo mocnych nutach owoców cytrusowych, z elementami torfu i czarnego pieprzu. W wolnym tłumaczeniu „raj igala” oznacza „król orłów”… Kontynuuj czytanie "AMRUT RAJ IGALA 40%"
Whisky powstaje w destylarni Eigashima Shuzo – White Oak Whisky Distillery, która położna jest nad Morzem Wewnętrznym, w portowym Akashi. Nad jakością wytwarzanych trunków czuwa Mikio Hiraishi. Japońska blended whisky została stworzona w 45% z whisky słodowej, leżakowanej w beczkach… Kontynuuj czytanie "AKASHI JAPANESE MEISEI 40%"
Torfowy single malt, wykorzystujący torf górski do słodowania. Trunek dojrzewał przez 10 lat w intensywnym środowisku, otaczającym destylarnię, położoną na szkockich nizinach. Zabutelkowany z mocą 40% alkoholu, urzeka wielowymiarowym charakterem oraz wyjątkową głębią. Whisky leżakowała w beczkach po sherry, co… Kontynuuj czytanie "AERSTONE LAND CASK 10YO 40%"