Złota mieszanka zachwyca aromatami słodkiej pomarańczy i brzoskwini, a także akcentami marcepanu i prażonych orzechów. Trunek zabutelkowany z mocą 40% alkoholu. W 2010 roku whisky ta zdobyła 95 na 100 punktów przyznanych przez Jima Murraya, w książce Whisky Bible. Kremowa… Kontynuuj czytanie "CHIVAS REGAL 25Y 40% 0,7L"
Wyjątkowa pozycja, którą należy degustować w wersji saute, w specjalnie do tego celu przygotowanym kieliszku degustacyjnym. Smakosze mogą dodać do trunku kilka kropel źródlanej wody, która umożliwi rozwinięcie pełnej palety aromatyczno-smakowej. Aby urozmaicić kontemplację whisky, podczas konsumpcji można przegryzać gorzką… Kontynuuj czytanie "CHIVAS REGAL 38Y ROYAL SALUTE 40% 0,5L"
10-letni single malt zachwyca delikatną i finezyjną odsłoną aromatów. Zabutelkowany z mocą 46% alkoholu, łączy w sobie cytrusowe nuty i słodycz miodu. Bruichladdich serii The Laddie to wyjątkowy produkt biorąc pod uwagę lokalizację gorzelni, z której pochodzi – wyspa Islay… Kontynuuj czytanie "BRUICHLADDICH LADDIE 10Y 46%"
15-letni trunek pochodzący z destylarni Miltonduff to whisky słodowa single malt. Alkohol wywodzący się z regionu Speyside charakteryzuje się delikatnością i wyrafinowaniem. Trunek ten debiutował w 2017 roku. Podstawą zacieru wykorzystywanego do produkcji jest woda oraz słód jęczmienny. Szkocka whisky… Kontynuuj czytanie "BALLANTINE’S MILTONDUFF 15Y 40%"
30-letni Ballantine’s zabutelkowany z mocą 43% alkoholu to jedna z droższych szkockich whisky klasy premium, które są dostępne na rynku. Trunek urzeka ekskluzywnym smakiem i intensywnym aromatem. Ten blend zawiera najrzadsze whisky pochodzące z gorzelni, które już nie funkcjonują. 30-letnia… Kontynuuj czytanie "BALLANTINE’S 30Y 40%"
Gorzelnię Balblair stworzył John Ross w 1790 roku. Według historycznych doniesień destylarnia jest nie tylko jednym z najbardziej wysuniętych na północ zakładów w Szkocji, ale również najstarszą działającą gorzelnią w tym kraju. 15-letnia Balblair powstaje na bazie krystalicznie czystej wody,… Kontynuuj czytanie "BALBLAIR 15Y 46%"
Nazwę „Balblair” można przetłumaczyć z języka gaelickiego jako „miejsce bitwy” lub „miasteczko na równinie”. 12-letni trunek powstaje w pobliżu niewielkiego miasteczka Edderton – to właśnie tam znajduje się źródło krystalicznie czystej wody o nazwie Ault Dearg, z której dobrodziejstw korzysta… Kontynuuj czytanie "BALBLAIR 12Y 46%"
Trunek produkowany z pendżabskiego słodu jęczmiennego, leżakowany w beczkach po bourbonie. Amrut Raj Igala to single malt pozbawiony sztucznych barwników, o wyjątkowo mocnych nutach owoców cytrusowych, z elementami torfu i czarnego pieprzu. W wolnym tłumaczeniu „raj igala” oznacza „król orłów”… Kontynuuj czytanie "AMRUT RAJ IGALA 40%"